neděle 22. září 2013

What's new?

... ... ...zkouším vymyslet nějaký originální pozdrav, ale napadá mě pouze "Heil motherfuckers!", což asi není to pravý, čím bych chtěla začít dnešní článek... Spokojte se tedy s trapným "Ahoj všichni." :)
Nevíte, čím to je, že mám od začátku školního roku tak dobrou náladu? Že by mně prospívalo vstávání o půl šestý, běhání celý odpoledně po městě a učení se do jedenácti do večera? Ať je to jak chce, pociťuji u sebe  vedle štěstí taky neobvyklou hyperaktivitu. Což už se mi tak super nejeví. Možná je to tím, že jsem přestoupila na jinou školu-rozumějte ze základky na střední (gympl, humanitní obor, kdyby to někoho zajímalo :D ). Takový ty sliby o novym životě a tak ...znáte to.
A když už jsem se rozhodla pro "nový začátek" (kterej se mi teda nejeví o nic jinak než můj starý způsob žití), rozhodla jsem se posunout trochu dál i co se týče focení. Takže, světe div se, našetřila jsem si na novej objektiv! Super na tom je, že nestojí ani 3 tisíce a co jsem koukala na fotky, tak fotí opravdu pěkně :)

zdroj: http://www.canon.cz/For_Home/Product_Finder/Cameras/EF_
Lenses/Standard_and_Medium_Telephoto/EF_50mm_f1.8_II/

Když už jsme u těch foťáků a příslušenství, taťka někde vyhrabal jakousi minisadu obsahující ministativ, co vypadá jako Sputnik, manuální samospoušť (jupi jéj) a lupu na objektiv. Bohužel je lupa dělaná na jiný objektiv, než je ten můj a nejde mi našroubovat, takže jí musím před objektivem přidržovat. To mi ale nijak nevadí, stejně se s tim dá bezvadně kravit:



Zkoušela jsem vyfotit i něco přímo lupou, tak jsem si
"hodně originálně" vyfotila oko
(nejsem na ty oči poslední dobou nějaká úchylná?).

Už se těšim, až tyhle všechny věci půjdu vyzkoušet řekněme "do terénu". Na zítra už mám domluveno jedno focení, které ale budu muset odfotit ještě se základním objektivem. A vzhledem k tomu, že se mi objektiv rozbil a jde s ním ostřit jenom manuálně, to bude trochu problém. Dále plánujeme focení s Anet. Nějaké ty fotky ve spadaném listí, v mlze, možná i dešti... Tentokrát ale budu modelem s největší pravděpodobností já, a fotit bude Anet, jelikož si chtěla vyzkoušet práci se zrcadlovkou :)  Na tohle focení se moc těším, teď ještě počkat, až spadá nějaké to listí. Vlastně se těším na celý podzim, je to moje nejoblíbenější roční období, mohla bych ho mít celý rok :)

3 komentáře:

  1. I have this lens too and you're gonna have sooo much fun with it :) 90% of my photos are taken using a 50mm so... good luck with it :D

    wwww.thelifeinayear.com | photography diary and more

    OdpovědětVymazat
  2. Strašně moc bych chtěla pevnou padesátku. Zatím ale ještě pořád šetřím. :D
    Moc se těším na fotky, které s tím nafotíš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky :) už ho mám koupený, ale půjčila jsem ho s celým foťákem kamarádce na jeden projekt a ještě jsem ho ani nerozbalila :( ale o víkendu se chystáme jít fotit, tak snad ho konečně vyzkouším o víkendu :)

      Vymazat